Interview Leo Houkamp met zijn visie over zakelijk succes

Succesfactor2014Als je weet hoe het moet, kan iedereen succesvol worden. En realiseer je in snelle tijd zakelijk succes ! Zo meent Leo Houkamp www.leohoukamp.nl althans, auteur van het boek “Ontdek je Succesfactor”. www.succesaward.nl www.ontdekjesuccesfactor.nl Leo zijn missie is iedereen succesvoller maken en de mogelijkheden hiertoe delen via verschillende platformen.

Succes is wat we allemaal willen hebben in het leven. Het maakt ons gelukkig en geeft inhoud aan ons leven. Succes is echter niet voor iedereen weggelegd.

De grote vraag is: Waar ligt nu het geheim van zakelijk succes en zijn er succes te herkennen waardoor iedereen die dat ook echt wilt succesvoller kan worden?

Er zijn veel boeken geschreven over zakelijk succes. Daar zitten goede en slechte boeken bij. Daar staan ook goede en slechte tips tussen. Leveren de boeken en het goed lezen daarvan echt succes op? Of zijn er andere geheimen of mogelijkheden om succespatronen te herkennen en deze succesvol toe te passen.

Stap voor stap heb ik mijn kennis en ervaring van en over succes ontwikkeld via een groeiproces. Hoe meer ik er over las en hoe meer ik bewust bezig was met wat wel en niet werkte, hoe meer succespatronen ingeslepen raakten in mijn systeem. Op een bepaald moment komt deze kennis op een onderbewust niveau waardoor het zich automatisch vormt. Je bewustzijn wordt vrijgemaakt en je maakt primair vanuit je onderbewustzijn meer automatisch succesvollere keuzes.

In mijn boek ‘Ontdek je succesfactor’ ga ik hier wat verder op in met verschillende voorbeelden en facetten. Kern is wel om je meer bezig te houden met succes in het bijzonder.

Lees er over, kijk naar succesvolle mensen en hoe hun succes-strategie is; kijk ook wat bij jou wel en niet werkt. Hoe meer je er mee bezig bent hoe meer het in je systeem gaat zitten.

Een van mijn belangrijkste tips voor het hebben van zakelijk succes is het belang van je doelen te herkennen en deze te formuleren. Één punt daarbij is vooral essentieel als je ook echt succes wilt hebben: Maak er moleculen van, zet het op papier. Doe het ook zo specifiek mogelijk met een deadline. Maar dan ben je er nog niet.

Overtuig jezelf dat je het ook echt wilt en dat je het gaat doen. Committeer je er aan en committeer de actie die daar mee samen hangt. Zet het om in tijd en procedures per maand, week of dag. Daarna controleer je steeds de periodes en kijk je ook of je echt actie hebt ondernomen in de richting van je doelstellingen. Dit proces noemt men de ‘feedback loop’ proces. En het leuke is, het werkt altijd.

Lees hier het volledige interview.